Luftkonditionering

Kontor, butiker och industrilokaler

Klimatkonsult erbjuder komfortkyla/luftkonditioneringslösningar till arbetsplatser som är för varma. Oavsett om det är små spärrkiosker längst med tunnelbanan eller stora kontorslandskap som ska kylas så har vi lösningen. Luftkonditioneringen påverkar prestationsförmågan Det finns ett nära samband mellan prestationsförmågan hos en person och temperaturen som personen befinner sig i. Om miljön är för varm eller för kall så arbetar man inte lika effektivt. Se länk för mer information. (länka till artikel på hemsidan) Luftkonditioneringen förbättrar inomhusmiljön Förutom att reglera temperaturen finns ett flertal modeller som även erbjuder luftförbättring. Filter som avlägsnar damm, pollen och jonisering är bara några exempel. Vid jonisering ”klumpar” micropartiklarna i luften ihop sig tills att de blir så stora och tunga att det kan fastna i aggregatets filter eller falla ner till golvet och då avlägsnas vid städning. Visste du att ett platsbesök och offertförslag från Klimatkonsult är kostnadsfritt inom Storstockholm och att vi även kan erbjuda leasing?

Bostäder och hemmiljö

I hemmet dagens mode med stora glaspartier och vindar som byggs om till bostäder gör att många under sommaren upplever att deras hem förvandlas till bastu. Med en luftkonditionering i hemmet får du en behaglig och fräsch känsla i hemmet, utan korsdrag som möblerar om hela hemmet eller släpper in ohyra och trafikbuller. Många av produkterna i klimatkonsults utbud är dessutom avsedda för värmepumpsdrift vintertid. Der betyder att driftkostnaden för kyldrift sommartid med råge sparas in på uppvärmningskostnaden vintertid. Ett ökande användningsområde är kylning av sovrum. Det kanske av många betraktas som lyx, men då man spenderar upp till en tredjedel av livet i sängen känns investering ganska motiverad. Forskning har även påvisat att mängd och kvalitén på din sömn har inverkan på både den mentala och fysiska hälsa. Med en luftkonditionering i sovrummet eliminerar du för gott rumstemperaturen och som störande faktor för din sömn. Klimatkonsult har lång erfarenhet av installationer i vindslägenheter och privata bostäder. Visste du att Klimatkonsult till privatkunder kan erbjuder räntefri avbetalningsplan på 12 eller 24 alternativt avbetalning från 36 upp till 72 månader med låg årsränta?

Teknisk kylning / processkyla

Aggregat avsedda för teknisk kylning eller processkylning är konstruerade för objekt eller processer med ett konstant kylbehov. Exempel på detta är industrier vars produktion är i behov av kyla för att antingen själva produktionsprocessen eller dess maskiner ska fungera. Teknisk kylning avser kylning av tex datarum, datahallar och andra teknikutrymmen. Klimatkonsult projekterar, levererar, installerar din utrustning för tekniks kylning och processkyla . Vårt ansvar och kundrelation upphör inte vid fakturerad installation. Med ett serviceavtal ser klimatkonsults tekniker till att systemet förblir lika effektivt under hela dess livslängd. Om driftstopp mot förmodan skulle inträffa har vi en jourverksamhet som snabbt är på plats. Klimatkonsults jourservice är för avtalskunder tillgängligt dygnet runt under årets alla dagar.

Tryck här för att ta del av några av de olika system för luftkonditionering som finns i Klimatkonsults breda utbud. Luftkonditionering projekteras, installeras och repareras av Klimatkonsult